dijous, 22 de juliol del 2010

Ester Vera a RAC1 - La 'realpolitk'

Després  d’un acord de mínims al Parlament, aprovant un preàmbul ja aprovat en diversos formats, a la unitat catalana se li augurava poc futur. Ha durat 4 dies.  Els nostres representants han estat incapaços de votar junts a Madrid.

El PSC no ha tingut el coratge de presentar una resolució assumbible pels catalanistes per no incomodar al PSOE i la resta de grups han preferit votar amb el PP que sumar-se a una proposta socialista.


El PSC no ha d’incomodar o deixar d’incomodar el PSOE: el PSC, és res més que una important grup de militants del PSOE que viuen a Catalunya?

La resta de grups no han votat pas amb el PP, sinó que han votat una opció que no era la contrària —és a dir, la del PSOE. De la mateixa manera que Ester Vera diu que "els altres han votat amb el PP", es podria dir que "el PP ha votat amb els altres". O és que el PP i el PSOE no voten junts tant com els convé?


En plena precampanya els socialistes catalans han renunciat a exercir la seva veritable capacitat d’influència a Madrid.


És que han exercit mai res? Potser es refereix a la LOAPA?


L’entrevista del president Montilla amb el president Zapatero obre una llarga i incerta via per a la recuperació de l’estatut.   La realpolitik és massa llarga i tortuosa per sonar atractiva en precampanya.